Arjan Hooiveld

Vrijwilligerswerk

Vanaf 1 januari 2016 ben ik  vrijwilliger in het kader van Haarlemse Maatjes Project. Hierbij ben ik het (sport)maatje van een cliënt van De Hartekamp Groep. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk voor WIJ Heemstede,  Zangkoor Voice Collective en ben ik Taalcoach voor Stichting Taalcoaches Zuid-Kennemerland.

Voorheen heb ik ook vrijwilligerswerk gedaan voor het Rode Kruis Haarlem (activiteitenbegeleiding), Sint Bavo Koepel-Kathedraal (Klim naar het Licht), het G-team van BVC Bloemendaal (begeleider), De Hartekampgroep (activiteitenbegeleiding), Basisschool De Brandaris (conciërgewerk), Humanitas (huisbezoek) en Verwey Museum Haarlem (gastheer/balie) en de fotogroep In The Picture van het Vrijwilligerscentrum Haarlem.

BVC Bloemendaal G-team

Op donderdagavond en op zaterdag was ik van april 2016 t/m juli 2022 begeleider van het G-voetbalteam van BVC Bloemendaal. Dit is een team van spelers met een verstandelijke beperking, een aandoening in het autistische spectrum, of andere lichamelijke of geestelijke beperking. Ik vond het erg leuk en dankbaar om te doen.

 

 

 

 

 

Sint Bavo Kathedraal: Klim naar het licht 2019

Van mei t/m oktober 2019 is het evenement Klim naar het Licht in de Sint Bavo Basilieke Koepelkathedraal in Haarlem gehouden. Het was bedoeld om het grote publiek, na een restauratie van 15 jaar, opnieuw kennis te laten maken met het prachtige gebouw van architect Joseph Cuypers. Ik was als vrijwilliger verbonden aan het project en heb een video gemaakt van de Klim. Een schitterend bouwwerk en een schitterend uitzicht over Haarlem, op 66 meter hoogte.