Vrijwilliger

Vanaf 1 januari 2016 ben ik  vrijwilliger in het kader van Haarlemse Maatjes Project geworden. Hierbij ben ik per week een uur het sportmaatje van een cliënt van De Hartekamp Groep. Daarnaast doe ik ook vrijwilligerswerk voor Het Rode Kruis Haarlem.

Op donderdagavond en op zaterdag ben ik begeleider van het G-voetbalteam van BVC Bloemendaal. Dit is een team van spelers met een verstandelijke beperking, een aandoening in het autistische spectrum, of andere lichamelijke of geestelijke beperking. Ik vind het erg leuk en dankbaar om te doen.

Sinds januari 2018 ben ik ook als fotograaf verbonden aan In The Picture. Dit is een onderdeel van het Vrijwilligerscentrum Haarlem, waarbij amateurfotografen op aanvraag foto’s maken van organisaties en instanties die met vrijwilligers werken.

Wat is het Haarlemse Maatjes Project?

Soms kunnen mensen in een situatie terechtkomen waarin ze weinig contacten hebben of moeilijk de deur uit kunnen. Dat kan zijn vanwege een handicap, een zieke partner, psychische klachten of een hoge leeftijd. Ook voor mensen met een verstandelijke beperking is het moeilijk om zelfstandig op stap te gaan. Een vrijwilliger (maatje) kan dan gezelschap bieden, voor afleiding zorgen en de dag wat opfleuren.

BVC Bloemendaal G-team

In The Picture – VWC Haarlem